1. AROMA ELO TURNUVASI SONA ERDİ

Aroma Meyve Suları Sponsorluğunda Derneğimizin organize ettiği 1. Aroma ELO Satranç Turnuvası sona erdi. Dernek olarak turnuva kalitesini artırmak veli, sporcu, antrenör, hakem, TSF yetkilileri ile sponsor memnuniyetini ön plana çıkarmaya çalıştığımız bu ilk turnuvamızda katılımcılardan aldığımız geri bildirimlere baktığımızda bu işi başarmış görünüyoruz.

64 Sporcunun kayıt yaptırdığı, 63 sporcunun devam ettiği ve her turnuvada kronik hale gelen, ödül uzak hedef haline gelince turnuva bırakma hastalığı maalesef turnuvamızda da gerçekleşti ve mazeretinde samimi olan sporcular hariç turnuvayı 14 eksikle tamamladık.

Son tur haber vermeden ayrılan ve üst sıralarda averajı etkileyen 3 sporcuyu hiç bir organizasyonumuza; daha önceki turlarda haber vermeden ayrılan 10 sporcuyu da bir sonraki organizasyonumuza almama kararı aldık.

Satranç sporcusunun ödül peşinde koşmasını anlamlı bulmuyoruz. Turnuvamızda ödül olması, ELO turnuvalarına şehir dışından gelen başarılı olabilecek sporcuların yol ve konaklama masraflarına veya ödülü alan sporcu öğrenci ise, öğrenimine küçük bir katkı niteliğindedir. Satrancı seven ve hasbel kader bir ELO turnuvasına girmiş, bilmeden düşük ELO çıkarmış bir sporcu için ödül de ceza da alacağı ELO veya kaybedeceği ELO değil midir?

Turnuvamızda ilkleri yapmaya çalıştık. Herşeyden önce tam zamanında başlayan bir turnuva oldu. Bunun için Sayın Başhakemimiz Selda Elden olmak üzere, diğer hakemlerimiz Sayın Kemal Tosun ve Uğur Aktaş’a da başarılı ve sorunsuz yönetimleri için teşekkür ederiz.

Dereceye giren ve para ödülü kazanan sporcularımızın paraları kendileri henüz metro, metrobüs vs. ulaşmadan hesaplarına aktarıldı. Emeğe ve alınterine önem veriyoruz ve tüm turnuvalarda da aynı şekilde verilmesini istiyoruz.

Dereceye giren sporculara ödüllerini protokolde ön sırada olup ödül vermeye davet ettiğimiz Aroma Temsilcisi Sayın Volkan Erol ve Ortak Yaşamı Geiştirme Vakfı Temsilcisi Sayın Erdoğan Güler ile Satranç Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Naci Elmalı’nın da onayını alarak, yine bir ilke imza atıp, İstanbul 1. si okulumuz Hasan Ali Yücel Ortaokulu sporcuları ile birlikte verdirdik.

Zira felsefemiz şudur ki; ön koltuklar protokol için ayrılır her zaman. Onlar olmazsa olmazımızdır. Ancak şuna da inanmaktayız ki, arka koltuklar olmasa ön koltuk kavramı da olmayacaktı.

Bu maksatla bundan sonraki organizasyonlarımızda da, arka koltukları dolduran, çalışan, emek harcayan başka turnuvalarda da başarılı olmuş sporcuları kimin, hangi kulübün öğrencisi olduğuna bakmaksızın organizasyonumuza ödül vermesi için davet edeceğiz.

Açık Kategoride 6 da 6 yaparak tam puanla Enis Metin 1. olmayı başardı. 2.liği Aslan Sadıglı 5 puan ve avarajla kazanırken, 3. lük kupasını yine 5 puan ve averajla Abdullah Doğukan Dere almayı başardı.

14 Yaş Altı Kategoride 1.liği 6 maçta 4 puan alarak Ceren Tırpan kazanırken, 2.liği aynı puan ve averajla Poyraz Taş ve yine 3.lüğü aynı puan ve averajla Berk Yaman Çolak kazandılar.

Ertesi gün okulların başlaması sebebi ile erken kalkmak zorunda olan 14 Yaş Altı sporcularımız evleri uzak olduğundan mazeret bildirerek ödül törenine katılamazken, onların yerine ödülleri temsilen ve emaneten sporcularımız aldılar. Ödüle hak kazanan sporcular kupa ve madalyalarını dernek merkezimizden ne zaman isterlerse alabilirler.

Kadın Sporcu Kategorisinde yine Ceren Tırpan 1. olurken, Zeynep Duru Şahin 2.  Duru Uçar 3. oldular. Zeynep Duru Şahin’in madalyası başhakemimiz Selda Elden’e teslim edildi.

En Küçük Sporcu Kategorisinde Zeynep Duru Şahin 1. olurken, Doruk Doğan 2. Ayaz Zeyrek 3. oldular.

Turnuvamıza katılan tüm sporcuları tebrik ediyor, velilerimize ve emeği geçen hakemlerimize, sponsorlarımıza, ödül vermeye gelen Sayın Volkan Erol ve Sayın Erdoğan Güler’e, turnuva boyunca sporcuların cep telefonlarını emanet alan, onların su, çay, yemek ihtiyaçlarını karşılayan Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı emektarları Sayın Özlem Hacıoğlu ve Nurcan Özgüven’e teşekkür ediyoruz.

Yorumlar (1)

YORUM YAZ
  1. Avatar Abdullah Safi diyorki:

Turnuvaya katılan bir sprocu olarak son derece başarılı bir organizasyon olduğunu söylemeliyim. Turnuva ortamı satranç oynamak için uygundu, baş hakemin titizliği ve hakemlerimizin gayreti ile turnuva her tur tam saatinde başladı, salonun gürültüden izolasyonu başarılı olarak gerçekleşti. Nihayetinde bir oyuncu olarak benim çok keyif aldığım bir turnuva ortamı oldu. Bunun dışında organizatörlerin özeni sayesinde su, çay ve yiyecek gibi imkanların sağlanması, tuvalet vb ihtiyaçların kolayca karşılanması bir sporcu bakış açısı ile önemliydi.
    Sonuç olarak; kaostan uzak, düzenli, satranç oynamak için gerekli ortamın çok iyi sağlandığı harika bir turnuva oldu. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Benzer turnuvaların organize edilmesini heyecanla bekliyorum.