Naci Elmalı

14.05.1966 İstanbul doğumlu. İşletme mezunu. Evli ve 1 çocuk babasıdır. 90 lı yıllarda Beyoğlu Küçükparmakkapı’da faaliyet gösteren İskenderiye Kütüphanesi’nin bir yayın organı olan İskenderiye Yazıları adlı dergide yayın kurulunda yer almış, ilk ve son şiirleri,  denemeleri, kitap eleştirileri, öyküleri bu dergide yayınlanmıştır.

Edebiyat alanında politik bölünmüşlüğün olduğuna inanan ve şiirlerini bu sebeple dergilere göndermeyen şair, zaman zaman uygun gördüğü şiir yarışmalarına katılmıştır. Eskişehir Sanat Derneği’nin düzenlediği 2017 Yunus Emre Şiir Ödülü Yarışması’nda “Haberin Olsun”adlı şiiri 2. lik ödülünü almıştır.

2. Kademe Satranç antrenörü olarak yaşamını sürdüren ve satranç destekli strateji eğitimleri veren Naci Elmalı, satranç olmayan devlet okullarına gönüllü satranç eğitimi vererek yüzlerce çocuğu satrançla tanıştırmış ve lisanslı sporcu olmalarını sağlamış, oğlu Ali Elmalı’nın mezun olduğu Orgeneral Kami Güzey İlkokulu (ORKA) ve yine Ali Elmalı’nın mezun olduğu bir başka okul Hasan Ali Yücel Ortaokulu ile sırf isminden dolayı çalıştırmış olduğu Etiler Cumhuriyet Ortaokulu ile hemen her sene İstanbul İl 1. likleri ve dereceler elde etmişlerdir.

Okul satranç takımları ile çocukların kişisel gelişimlerine, takımdaşlık ve arkadaşlık bilincinin oluşmasına katkı sağlayan Naci Elmalı’nın yayınlanmış KÜL YANGINI adlı bir şiir kitabı bulunmaktadır.

13 Haziran 2022 Tarihinde kendisine inanan ve güvenen, yıllarca okul sporları satranç turnuvalarında beraber olduğu velileri ile Satranç Dostları Derneği’ni kuran Naci Elmalı  14.10.2022 Tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul’da  başkan seçilmiştir.